Bang & Olufsen nedjusterer efter svagt salg i Kina

Udgivet den 17-03-2023  |  kl. 15:45  |  
Arkiv: Foto

Bang & Olufsen har fredag eftermiddag skruet ned for forventningerne til sit forskudte regnskabsår 2022/23.

Aktien dratter 6,5 pct. til 11,64 kr.

Det er fortsat salget i Kina, der er stenen i skoen for hifiproducenten fra Struer, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Udfordringerne skyldes de afblæste coronarestriktioner i Kina, der for alvor satte skub i smitten med covid-19 efter flere år med nedlukning.

Det har skabt usikkerhed i Kina og svækket forbrugernes købelyst, fremgår det.

- Salget i Kina har ikke udviklet sig som ventet efter genåbningen på grund af alle udfordringerne med covid-19. I de første to kvartaler har omfattende nedlukninger i Kina påvirket vores salg betydeligt. Når Da landet pludselig lagde de fleste restriktioner bag sig i december, ventede vi ikke denne negative udvikling i forbrugernes opførsel, siger administrerende direktør Kristian Teär i meddelelsen.

- Det er grunden til, at vi justerer vores forventninger i dag. Vi venter dog fortsat, at forbrugernes efterspørgsel vil begynde at normalisere, fortsætter han.

Selv om Bang & Olufsen uændret er fokuseret på sin transformation, om end nogle af de strategiske investeringer for nu vil blive udfaset på grund af den høje globale usikkerhed, oplyser Kristian Teär.

FORELØBIGE TAL OG NEDJUSTERING

Modvinden fra Kina betyder, at Bang & Olufsen nu venter en omsætningsvækst i lokale valutaer på minus 3-9 pct., hvor der tidligere var ventet en omsætningsvækst mellem minus 4 og plus 5 pct.

- Makroøkonomiske udfordringer påvirkede resultaterne i tredje kvartal kvartal i alle regioner. Asien-regionen faldt dog mere end ventet, drevet af et fald i Kinas omsætning på 65 pct. år-over-år, forklarer selskabet i det foreløbige regnskab.

På samme måde er forventningerne til driftsmarginen før særlige poster skruet ned til minus 1-4 pct. fra før minus 2 til plus 3 pct. Dertil er forventningerne til de frie pengestrømme skruet ned til minus 100 til 0 mio. kr. fra før -50 til plus 100 mio. kr.

Dertil er der også offentliggjort udvalgte foreløbige tal for tredje kvartal af 2022/23.

I perioden omsatte Bang & Olufsen for 635 mio. kr., svarende til et fald på 20 pct. målt i lokale valutaer sammenlignet med tredje kvartal året før.

På driften var der før særlige poster tale om et underskud på 43 mio. kr.

Det endelige regnskab offentliggøres som planlagt 13. april.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Profit warning❯  Shares❯  main text❯