Banker: Et langt udbyttestop kan blive skadeligt

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 08:25  |  

Bankerne har lovet politikere og samfundet at sløjfe udbyttebetalinger under coronakrisen for at understøtte udlån. Men et forlænget udbyttestop kan gøre det svært for bankerne at rejse kapital på den lange bane.

Det skriver Børsen.

Suspenderingen af udbyttebetalinger har indtil videre styrket de danske pengeinstitutters kapitalgrundlag med 13 mia. kr.

Og bankerne har da også aktuelt en solid kapitaloverdækning ifølge Nationalbanken, Finanstilsynet og Finans Danmark.

Men på længere sigt kan tilbageholdelse af udbytte udfordre bankerne, mener Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finans Danmark.

- Udbyttebetaling er en betaling fra bankerne til deres investorer for at få stillet kapital til rådighed. Hvis ikke investorerne får en fornuftig betaling herfor, risikerer vi, at de ikke længere anser banksektoren som værende fordelagtig at investere i. Det vil vanskeliggøre bankernes adgang til kapital fremadrettet, forklarer Jakob Legård Jakobsen til Børsen.

At udbyttebetalingerne er sat i bero er dog ikke et problem, så længe det også er tilfældet for de fleste andre europæiske banker, pointerer bankekspert ved Aalborg Universitet Lars Krull.

Hvis de danske banker bliver bedt om at fastholde udbyttestoppet længere end europæiske konkurrenter, vil investorer tænke sig om en ekstra gang, inden de placerer kapital i danske banker, uddyber han.

Originalartikel: Børsen, onsdag den 3. juni, s. 12

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Relaterede nyheder