Bavarian: Lægemiddelkandidat skal indgå i fase 2-kombinationsstudier

Udgivet den 26-02-2018  |  kl. 11:02  |  

Bavarian Nordic har indgået et nyt samarbejde med Georgetown Univerdsity i Washington om studier med det danske selskabs lægemiddelkandidat CV301.

Lægemiddelkandidaten skal indgå i fase 2-studier i kombination med Astrazenecas kræftmiddel Durvalumab til behandling af tyktarms eller bugspytkirtelkræft.

- Forsøgets indledende fase vil evaluere sikkerheden og tolerabiliteten af kombinationsbehandlingen og vil desuden fastlægge den anbefalede dosis af Durvalumab til fase 2-delen, hvor Durvalumab kombineres med CV301 og kemoterapi, hedder det i en meddelelse fra Bavarian.

Fase 2-delen af studierne vil blive gennemført i to parallelle studier med hver op til 26 patienter med tyktarms- og bygspytkirtelkræft.

Durvalumab tilhører klassen af såkaldte checkpoint-hæmmere, der har vist stor effekt i kræftbehandling.

- Med dette forsøg håber vi at kunne fortsætte med at vise potentialet for CV301 i forskellige kræftformer og i forskellige kombinationsbehandlinger, særligt i et sygdomsområde, hvor checkpoint-hæmmere alene endnu har til gode at vise signifikant effekt, siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør i Bavarian Nordic, ifølge en meddelelse.

CV301 indgår i forvejen i andre studier med checkpoint-hæmmere. Det gælder studier i ikke-småcellet lungekræft og blærekræft i kombination med henholdsvis Keytruda fra Merck og Tecentriq fra Roche.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder