Bavarian: USA-konkurrent dropper efter data fra RSV-vaccine - GENT

Udgivet den 29-06-2022  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

Det amerikanske biotekselskab Icosavax dropper med 22 pct. i tirsdagens eftermarked, efter koncernen har offentliggjort data fra et forsøg med en mulig RSV-vaccine.

"RSV" står for "respiratory syncytial virus", og danske Bavarian Nordic er også i færd med at udvikle en tilsvarende vaccine, som allerede har fået tildelt status af "breakthrough therapy" af FDA i USA og "prioritetsstatus" hos sundhedsmyndighederne i Europa.

Icosavax selv fremhæver imidlertid dataene som positive med en "robust immunologisk respons" i begge studiets to aldersgrupper og en validering af selskabets teknologiske platform.

Icosavax planlægger således et forlænget fase 1b-studie, ligesom selskabet ønsker at starte et forsøg, som kombinere beskyttelsen mod RSV med human metapneumovirus, hmvp.

Det kliniske fase 1/1b-studie undersøgte IVX-121-vaccinens effekt hos henholdsvis 90 raske patienter i aldersgruppen 18-45 år og 130 raske forsøgspersoner i alderen 60-75 år.

Bavarian Nordic er i gang med rekrutteringen af forsøgspersoner, op til 20.000 globalt, til et fase 3-studie af sin RSV-vaccine.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯