Bavarian/Sydbank: Opkøb vil være værdiskabende

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 13:41  |  
Arkiv: Foto

Bavarian Nordics investering på op til 5,9 mia. kr. i to vacciner fra britiske Glaxosmithkline vil give et positivt afkast, hvis overskudsgraden på salget af vaccinerne når over 40 pct. Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, efter at han har regnet nærmere på handelen og gjort sig nogle tanker og forudsætninger om udviklingen i vaccinernes fremtidige salg og overskudsgrad.

- Kan de levere lidt over 40 pct. i overskudsgrad i gennemsnit over de næste ti år, så er det her et værdiskabende opkøb, vurderer Sydbank-analytikeren over for Ritzau Finans.

Selv vurderer Bavarian, at omsætningen af produkterne når op i omkring 175 mio. euro i år, og at overskudsgraden fra omsætningen af de to produkter vil stige fra 30-40 pct. i 2020-24 til over 50 pct., når de to produkter er fuldt integrerede i 2025.

- Men den eksisterende forretning ligger mig bekendt med en overskudsgrad på 65-70 pct.

- Og med de synergier, som ligger i forbindelse med produktionen og også i forhold til det kommercielle setup, kan jeg ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne lave en overskudsgrad, der kommer op og minder om overskudsgraden på den eksisterende forretning, siger Søren Løntoft Hansen.

Aktiemarkedet har dog sendt aktien ned med lige under 7 pct. til 162,5 kr.

Sydbank-analytikeren vurderede tidligere mandag, at faldet skyldes, at Bavarian planlægger at finansiere købet med salg af nye aktier for op til 2,6 mia. kr. i første halvår af 2020.

Aktiesalget svarer til omkring halvdelen af den nuværende markedsværdi, og den type kapitalforhøjelse gennemføres som regel til en kurs, der ligger under markedskursen for at skærpe appetitten på at deltage.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder