BioMar deltager i refinansieringen af Sjøtroll

Udgivet den 11-06-2004  |  kl. 13:55  |  

BioMar's bestyrelse har i dag besluttet, at BioMar deltager i refinansieringen af det norske fiskeopdrætsselskab Sjøtroll. Selskabet har igennem en årrække været en af BioMar's største kunder, men er kommet i finansielle vanskeligheder som følge af de seneste års krise i fiskeopdrætsbranchen.

Refinansieringen indbefatter blandt andet, at der indskydes i alt ca. NOK 150 mio. i ny egenkapital i selskabet, hvoraf BioMar bidrager med NOK 45 mio. Desuden bidrager BioMar til refinansieringen med eftergivelse af NOK 50 mio. tilgodehavender og konvertering af NOK 97 mio. tilgodehavender til egenkapital. BioMar's ejerandel i selskabet bliver ca. 37 pct., og selskabet vil i BioMar's regnskab indgå som associeret virksomhed.

Der er i BioMar's regnskab pr. 31. december 2003 foretaget tabshensættelser på tilgodehavender hos Sjøtroll svarende til de realiserede tab i forbindelse med refinansieringen af selskabet.

Refinansieringen vurderes at repræsentere det bedste alternativ til beskyttelse af BioMar's interesser under de givne omstændigheder. Som en del af refinansieringsløsningen er BioMar sikret en langsigtet foderkontrakt på markedsvilkår.

Refinansieringen og den efterfølgende indregning af Sjøtroll's resultater i BioMar's regnskaber ventes ikke at påvirke koncernen i væsentlig grad i indeværende år, hvorfor de tidligere udmeldte forventninger til 2004 fastholdes.

Det er fortsat ikke BioMar's langsigtede strategi at deltage i aktiviteter inden for fiskeopdræt, hvorfor ejerandelen vil blive afhændet, når situationen tillader det.

Udgivet af: NPinvestordk