B&O/CEO: Når vi er videre i transformationen kommer de langsigtede mål

Udgivet den 11-07-2019  |  kl. 09:29  |  
Arkiv: Foto

Bang og Olufsen (B&O) havde op til torsdagens årsregnskab lovet investorerne nogle langsigtede finansielle mål, men dem måtte investorerne kigge langt efter.

Ifølge administrerende direktør i B&O Henrik Clausen er der stadig usikkerhed om transformationen af distributionsstrategien, og derfor har selskabet ikke offentliggjort langsigtede mål, men fokuserer på de kortsigtede forventninger.

Spørgsmål: Hvordan kan det være, at I ikke har valgt at komme med nogle langsigtede mål?

- Det reflekterer, at vi gennemfører betydelige omstillinger i salgs- og distributionsnetværket, og derfor synes vi, det er rigtigt at fokusere på forventningerne på kort sigt. Når vi så kommer videre i den transformation, kan vi komme med nogle langsigtede forventninger, siger Henrik Clausen.

Spørgsmål: Hvornår er I videre i den transformation?

- Der er benhårdt fokus på næste år, og vi har en god plan for, hvordan vi tager salgs- og distributionsnetværket videre. Udover det har vi en lang række produktlanceringer undervejs, og når vi ser, hvordan det spiller ud i løbet af året, så kan vi vende tilbage til det spørgsmål, du stiller, siger han.

Henrik Clausen og Bang og Olufsen oplyste i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal, at selskabet ville præsentere finansielle mål for virksomheden på lang sigt, da selskabet gerne ville have tid til at kigge dem ordentligt igennem.

Det kom imidlertid ikke, og selvom transformationen i salgs- og distributionsstrategien kastede tre nedjusteringer af sig i det netop overståede regnskabsår, så tror direktøren fortsat på, at det er den rigtige strategi. Henrik Clausen tror på, at investorerne har forståelse for den plan, selskabet har.

- Jeg tror, der er en forståelse for, at det er vigtigt at bygge noget robusthed i forretningen. Det går lidt tilbage til, at vi føler, vi har en god plan for salgs- og distributionsnetværket og en god pipeline på produktsiden, siger han.

Regnskabet bød på en tilbagegang på toplinjen på 13,6 pct. Det står i kontrast til den omsætningsvækst på over 10 pct., der blev lovet ved indgangen til regnskabsåret, men blandt andet et lavere end ventet salg i Europa var skyld i, at forventningen ikke kunne indfries.

I næste regnskabsår - 2019/20 - venter B&O dog at kunne præsentere en højere omsætning. Toplinjen ventes således at vise en encifret vækst, og overskudsgraden, EBIT-marginen, ventes at lande højere end resultatet i år på 2,1 pct. Direktøren påpeger, at det afspejler den store opgave, B&O står overfor.

- Vi har sat forventningerne, så de afspejler, at der er en stor opgave, men at der også er en usikkerhed forbundet tilbage til det tidligere kommunikeret, siger Henrik Clausen.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17/07/19

 
5,00%
 
17/07/19

 
4,57%
 
17/07/19

 
3,56%
 
17/07/19

 
1,91%
 
17/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder