Boston Scientific: Salget rammes af coronavirus i første kvartal

Udgivet den 02-04-2020  |  kl. 14:21  |  

Det globale udbrud af coronavirus har ramt den amerikanske medicogigant Boston Scientific i marts, og den negative effekt vil formentligt blive større i årets andet kvartal.

De to første måneder udviklede sig på linje med selskabets egne forventninger, men virusudbruddet har i marts medvirket til et faldende antal af de procedurer, som udføres med Boston Scientifics medicinske produkter.

Derfor står det organiske salg i årets første kvartal samlet set til at falde mellem 2 og 3 pct., viser foreløbige tal, som det amerikanske selskab har offentliggjort torsdag. Boston Scientific producerer en lang række produkter til sundhedssektoren som katetre, endoskoper og pacemakere.

- Da sundhedssystemet reagerer på det stigende behov for at håndtere Covid-19, er det nødvendigt at prioritere nye procedurer for at gøre det muligt for hospitalerne at øge kapaciteten, og derfor bliver nogle procedurer forsinket.

- Mens vi forventer, at dette får en negativ effekt på vores præstation på kort sigt, fortsætter vi med at tro på de fremragende langsigtede grundlæggende elementer i vores virksomhed, siger Mike Mahoney, der er administrerende direktør hos Boston Scientific, i meddelelsen.

Boston Scientific har sat gang i en række tiltag for at skære omkostninger fra. Det skyldes en forventning om, at effekten fra virusudbruddet vil vise sig at blive mere markant i andet kvartal end i første kvartal.

- Disse skridt inkluderer en passende optimering af de variable omkostninger inklusive produktionen, at reducere lønningerne til den administrerende direktør, bestyrelsen og medlemmer af koncerndirektøren markant, og at reducere arbejdsugen midlertidigt for vores ansatte, der hvor det er passende, fremgår det af meddelelsen.

Derudover vil medicokoncernen også fokusere på at bruge færre penge, og samtidig har det amerikanske selskab indført en række forholdsregler for at sikre, at der ikke skabes forstyrrelser i leverandørkæden og produktionen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder