Burberry dropper udbytte og siger farvel til topchef

Udgivet den 15-07-2024  |  kl. 08:47  |  

Det går langt fra som ønsket som det britiske luksusmærke Burberry, og det betyder nu farvel til topchefen og et droppet udbytte.

Det skriver Bloomberg News.

Den afgående topchef Jonathan Akeroyd stopper med øjeblikkelig virkning efter fælles aftale med bestyrelsen, lyder forklaringen ifølge mediet. Han afløses på posten af Joshua Schulman. Hertil suspenderes planer om at udbetale udbytte for det igangværende regnskabsår.

Burberry har i første kvartal af det skæve regnskabsår leveret et salg på 458 mio. pund, hvilket svarer til omkring 4 mia. kr. Det var dog lavere end det forventede salg på 491 mio. pund, fremgår det af estimater fra Bloomberg.

Salget er desuden dykket på tværs af alle regioner, hvilket også betyder lavere end ventet salg i samtlige områder.

Resultaterne i regnskabsårets første tre måneder hos Burberry betegnes derfor som "skuffende", skriver Bloomberg. Og fortsætter udviklingen året ud, vil Burberry levere tab fra driften for hele året.

Luksusselskabet håber imidlertid, at de igangsatte initiativer kan rette op på udviklingen.

- Vi forventer, at de ting, vi gør, kan føre til forbedringer i andet halvår og hertil styrke vores konkurrenceevne og være grobund for langsigtet vækst, skriver Burberry ifølge Bloomberg.

Aktien steg 1,3 pct. på børsen i London fredag.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯