Carlsberg: Jagter vækst og indtjening i Asien - citat

Udgivet den 25-02-2019  |  kl. 08:07  |  

Efter en større oprydning står bryggeriet Carlsberg med store muligheder for at vokse i Asien. Udfordringen bliver at løfte indtjeningen samtidig, så bryggeriet ikke sakker bagud i forhold til konkurrenterne.

Det skriver Børsen.

Ifølge Carlsbergs Asien-chef, Graham Fewkes, er den asiatiske forretning allerede en stor vækstmotor, og kineserne er tilsyneladende klar til at købe flere dyre øl. I øjeblikket kører Carlsbergs Asien-division, der dækker lande som Kina, Vietnam, Indien og Cambodia, langt bedre end resten af koncernen. Divisionen voksede sidste år med 13 pct., og Graham Fewkes er optimistisk i forhold til de kommende år.

- Overordnet ser de langsigtede, fundamentale forhold for vores forretning fortsat meget stærke ud, selvom væksttempoet kan variere markant fra år til år i mere svingende udviklingsmarkeder, siger Graham Fewkes til Børsen.

Håbet er at kunne nærme sig indtjeningsevnen for de største konkurrenter, herunder Heineken, som i 2018 realiserede en overskudsgrad i Asien på 32 pct. mod Carlsbergs på 20 pct.

Gennem de seneste seks år har Carlsberg løftet omsætningen 70 pct. i Asien til 15 mia. kr., mens den europæiske forretning i samme periode er skrumpet næsten 20 pct., skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder