Carlsberg/CEO: Ingen forbrugsnedgang endnu - barsalg kan blive presset

Udgivet den 27-10-2022  |  kl. 15:01  |  
Arkiv: Foto

Selv om inflationen er tårnhøj og forbrugertilliden er banket i bund, har Carlsberg endnu ikke set markante tegn på, at forbrugerne holder pengene i lommen.

Det fortæller Carlsbergs topchef Cees 't Hart i forbindelse med bryggeriets regnskab for tredje kvartal.

- Vi har indtil videre kun set meget lille effekt fra ændret forbrug. På nogle markeder, eksempelvis i Polen - og det er mere anekdotisk - ser vi, at salget af Sommersby er faldet, mens vores mainstream brand Harnás stiger, og i Frankrig er der stigning i salget af Kronenburg, siger Cees 't Hart til MarketWire.

Det kan ifølge direktøren indikere, at forbrugerne til en vis grad skifter de dyrere brands ud med noget billigere.

- Men på den anden side viser det styrken af vores fulde portefølje. Der er mulighed for forbrugerne til at spille på det fulde pris-piano. Hvis de vil drikke dyr øl, kan de det, og hvis de vil have noget til mainstream-priser, er det også muligt, lyder det videre.

Samtidig har Carlsberg dog set en stadig stabil udvikling i blandt andet Danmark og Schweiz med solid efterspørgsel på premium-mærker, pointerer topchefen.

BARSALG KAN BLIVE PRESSET

Cees 't Hart udelukker ikke, at der kan ske et skift i forbruget, i takt med at en mulig økonomisk nedtur bider sig fast - navnlig vis man kigger på ontrade-salget, der dækker over salget på barer og restauranter.

- Ser man fremad, kan ontrade muligvis komme under pres, hvis forbrugernes disponible indkomst falder. Det kan betyde, at man går mindre ud, eller at man drikker en øl mindre. Så det kan ske, at det vil have en effekt på volumener i ontrade næste år, siger Carlsberg-direktøren.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  CEO❯  Shares❯