Carlsberg/Jyske: Indleder dækning - omsætningsvækst i fokus

Udgivet den 14-05-2019  |  kl. 12:03  |  
Arkiv: Foto

Jyske Bank har igen indledt dækningen af Carlsberg-aktien med anbefalingen "hold", og banken skriver i en analyse, at fokus i 2019 vil være på omsætningsvækst, hvis kursfesten skal fortsætte - ellers kan aktien blive doven.

Ifølge Jyske Bank har de seneste år været en sand fest for Carlsberg-aktionærerne, da aktien på et år steget med 22 pct. I 2018 hjalp det gode vejr og VM i fodbold på omsætningsvæksten. Det var også i 2018, hvor et omfattende besparelsesprogram blev afsluttet. Jyske Bank har samtidig sat et kursmål på 915 kr.

Banken tror på strategien, og at bryggeriet gør alt det rigtige. Omsætningsvækst er det vigtigste, hvis aktionærerne fortsat skal holde kursfest.

- Asien er en anden vigtig kilde til vækst. Asien efterspørger internationale premium brands, hvilket Carlsberg forsøger at udnytte ved hjælp af "Big Cities"-strategien. Jagten på organisk vækst er essentiel for yderligere kursstigninger. Aktien er fair prisfastsat sammenlignet med konkurrenterne, skriver banken i analysen.

Udover Asien skal væksten skabes gennem gennem fokus på salg af premium øl, hvor der er fokus på special- og alkoholfri øl. Den strategi bliver baseret på specialversioner af allerede i forvejen kendte lokal brands.

Banken vurderer, at det traditionelle ølmarked er presset blandt andet på grund af ændrede forbrugertendenser. Forbrugerne kigger væk fra masseproducerede øl og over mod specialøl.

Det anser Jyske Bank som positivt for bryggeriet, da special- og alkoholfri øl oplever massiv vækst og sælges til højere priser og større marginer. Frem til 2022 venter banken en gennemsnitlig årlig organisk omsætningsvækst på 3,3 pct. for Carlsberg.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Initiate❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder