Cochlear står til stor bøde i patentsag - aktien dykkede mandag

Udgivet den 05-11-2018  |  kl. 09:05  |  
Arkiv: Foto

Australske Cochlear, der - som selskabsnavnet byder - tjener sine penge på cochlear-implantater, står til en stor bøde i en patentsag på det amerikanske marked anlagt af Alfred E. Mann Foundation for Scientific Research og Advanced Bionics, der er ejet af verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova.

Aktien faldt tungt i mandagens handel som følge af afgørelsen fra en amerikansk domstol.

Afgørelsen peger på en regning på samlet 268 mio. dollar - svarende til 1,76 mia. kr.

Cochlear er ikke enig i afgørelsen og har tænkt sig at appellere den, fremgår det af en meddelelse fra selskabet. En afgørelse af appellen ventes inden for omtrent to år, og dermed har sagen fortsat lange udsigter.

Som følge af den nye afgørelse skal Cochlear dog stille sikkerhed for kravet i form af en obligation på 335 mio. dollar, som skal etableres inden for 14 dage.

Det australske selskab har tidligere sat 21,3 mio. australske dollar af til sagen, men den hensættelse skal nu tages op til revision, oplyser Cochlear.

Sagen har i forvejen flere år på bagen og drejer sig om fire overtrædelser af to patenter, men sagen har taget flere drejninger ved forskellige retsmøder undervejs.

De pågældende patenter er nu udløbet, og derfor får sagen - uanset det endelige udfald - ingen effekt på Cochlears fremtidige forretning i USA, fastslår selskabet.

Afgørelsen gjorde dog ondt på aktiekursen for Cochlear mandag, hvor selskabet faldt med 3,8 pct. til 172,73 australske dollar på børsen i Sydney.

Cochlear er verdens største producent af cochlear-implantater og er ud over Advanced Bionics i konkurrence med blandt andet danske William Demant Holdings kirurgiske division, Oticon Medical, der også fremstiller cochlear-implantater.

Samtidig har selskabet også en samarbejdsaftale med GN Hearing, der ikke selv producerer cochlear-implantater. Samarbejdet bygger på patienter, der får et implantat på det ene øre og et høreapparat fra det danske selskab på det andet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder