Coloplast/CEO: Fremskridt i Strive25 - Kina og makro udfordrer fortsat

Udgivet den 31-08-2022  |  kl. 13:24  |  
Coloplast

Coloplast er fortsat engageret i sin langsigtede strategi Strive25, hvor der i 2021/22 er gjort fremskridt. Fortsat lurer dog udfordringer som nedlukninger i Kina på grund af covid-19, inflation, propper i flaskehalsene og et brandvarmt arbejdsmarked.

Det fortæller Kristian Villumsen, der er administrerende direktør i Coloplast, ved selskabets "Meet the Management"-dag onsdag.

Mens Coloplast i det seneste regnskab for tredje kvartal af indeværende regnskabsår så bedring på flere af sine markeder, heriblandt Europa og USA, er der stadig betydelige udfordringer fra blandt andet Kina og de makroøkonomiske forhold.

I Kina er det danske medicoselskab fortsat påvirket af regeringens stramme nedlukninger i tilfælde af smitteudbrud med covid-19. Coloplast har dog en online handelskanal i landet, som selskabet sammen med sin position i Kina vil bruge til at afbøde de værst konsekvenser af nedlukningerne.

Coloplast er også mærket af inflationen - særligt på energifronten. I indeværende regnskabsår har selskabet dog hedget 70 pct. af sit energiforbrug og størstedelen af første kvartal af 2022/23, mens resten af året endnu er uden hedging.

Prisstigningerne vil blive afbødet gennem pris- og omkostningsjusteringer, oplyser Kristian Villumsen.

Andre udfordringer tæller fortsat et brandvarmt arbejdsmarked med stor konkurrence og propper i forsyningskæderne. Sidstnævnte vil blive afbødet gennem et "robust forsyningskædesetup" og en lageropbygning af råvarer.

Strive25's langsigtede finansielle mål er en organisk vækst på 7-9 pct. og en driftsmargin, EBIT, på over 30 pct. i faste valutakurser om året.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  CEO❯  Shares❯