Danicas kunder med højest risiko har trukket det største afkast hjem i 2023

Udgivet den 03-01-2024  |  kl. 13:34  |  

Det har kunne betale sig at være lidt ekstra risikovillig med pensionsmidlerne i 2023, der udviklede sig langt bedre end spået i starten af året.

Sådan lyder det fra Danica Pensions investeringsdirektør, Poul Kobberup, efter året er blevet gjort op for pensionskassens kunder.

Her kunne kunder med en middel risiko og 20 år til pension se deres pensionsformue vokse med 11,1 pct., mens kunder, der havde valgt høj risiko og havde 30 år til pension, fik et afkast på 13,4 pct.

- 2023 udviklede sig trods en række dommedagsprofetier ved indgangen til året til at blive et særdeles givtigt år for pensionskunderne. De fleste forventede recessionslignende tilstande med fortsat høj inflation, men inflationen er faldet markant til lavere niveauer, og der bliver priset en tilbagevenden til 2 pct. ind i både euro og dollar, siger Poul Kobberup.

- Med USA som vækstlokomotiv er væksten fortsat intakt, omend Europa og Kina fortsat bevæger sig i et mere adstadigt tempo, lyder det videre.

Det var især på aktiemarkederne, at man kunne hente de store afkast, men obligationsmarkedet har - pointerer Kobberup - til manges overraskelse faktisk vist sig ganske udmærket med et afkast over 5 pct.

Det ændrer dog ikke ved, at aktierne er løbet klart stærkest, og det brede verdensindeks MSCI World lukkede med et plus for året på omkring 21 pct.

Til gengæld er der stor spredning blandt aktierne. Mens det amerikanske Nasdaq-indeks, der huser en masse af teknologiselskaberne, er steget mere end 40 pct., er de bredere amerikanske aktieindeks kun marginalt positive, lyder det fra Danicas investeringsdirektør.

Ser man på udviklingen i det nye år, er de hos Danica fortrøstningsfulde.

- Ser vi ind i 2024 er vores forventninger fortsat positive, omend vi går ind i året med en vis respekt for at det aktuelle rente- og aktierally måske har taget lige lovlig meget forskud på de bedrede økonomiske udsigter, siger Poul Kobberup.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Shares❯