Danske Bank: Moody's sænker vurderingen efter "nedjustering"

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 22:32  |  

Kreditvurderingsbureauet Moody's har sænket Danske Banks langsigtede kreditvurdering til A3 fra A2.

Udsigterne for den langsigtede vurdering af Danske Bank bliver nu kaldt "stabile" mod tidligere "negative", skriver Bloomberg News.

I meddelelsen skriver kreditvurderingsbureauet, at nedjusteringen af kreditvurderingen sker, som følge af at Danske Bank har sænket forventningerne til indtjeningen.

- Det indikerer, at bankens indtjening er blevet ramt mere betydeligt, sammenlignet med det Moody's tidligere forventet, da udfaldet af bankens påståede hvidvask gennem den estiske filial mellem 2007 og 2015 fortsætter med at påvirke omkostningerne til finansiering og "compliance", samtidig med at nettorentemarginalerne er under pres, og handelsindtægterne er faldet markant, skriver Moody's i en meddelelse tirsdag.

EKSTRAORDINÆRE FORHOLD FØRTE TIL TO OPJUSTERINGER

Danske Bank offentliggjorde senest i slutningen af sidste uge en meddelelse, hvor det fremgik, at banken opjusterede forventningerne til hele 2019.

Banken forventer nu et overskud efter skat på omkring 15 mia. kr., mens den tidligere regnede med at lande i midten af et spænd på 13 til 15 mia. kr.

Ændringen af forventningerne opjusteringen skyldtes blandt andet skatteforhold, den årlige test af goodwill for værdiforringelse samt andre forhold, oplyste banken torsdag i sidste uge.

Bare tre dage forud for den meddelelse løftede Danske Bank også forventningerne som følge af en engangsindtægt fra salget af LR Realkredit.

DANSKE BANK NEDJUSTEREDE I JULI

I juli der omvendt tale om netop en nedjustering, da Danske Bank sænkede forventningerne til overskuddet efter skat til 13-15 mia. kr. mod tidligere 14-16 mia. kr.

- Nedjusteringen er baseret på ændringer i vores forventninger til andet halvår i år. Vi forventer nu, at det generelt svage momentum i indtægterne vil fortsætte. Denne udvikling skyldes primært pres på marginalerne og vilkår på de finansielle markeder, som de svage handelsindtægter i andet kvartal viser, sagde bankens daværende finansdirektør, Christian Baltzer, dengang i meddelelsen.

- Dertil kommer øgede omkostninger til compliance og hvidvaskbekæmpelse. På baggrund af den svage finansielle udvikling vil vi senere på året vende tilbage med en opdatering vedrørende initiativer til forbedring af de finansielle resultater på længere sigt, fortsatte han.

Christian Baltzer har siden meddelelsen i juli forladt sin stilling i banken. I september udnævnte Danske Bank i stedet Stephan Engels, der har været finansdirektør hos Commerzbank siden 2012, til ny finansdirektør.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder