Danske Bank opfordrer folk til at blive væk fra generalforsamling

Udgivet den 11-03-2020  |  kl. 11:02  |  
Arkiv: Foto

Danske Bank opfordrer nu sine aktionærer til at følge næste uges generalforsamling online frem for at møde op fysisk. Det skriver banken på sin hjemmeside.

Opfordringen skyldes udbredelsen af coronavirusset, der den seneste tid har spredt sig, og hvor nu 340 danskere er konstateret smittet.

- Som alternativ til at møde op fysisk på generalforsamlingen opfordrer vi således alle vores aktionærer til at følge generalforsamlingen via livestreaming, fremgår det af hjemmesiden.

Danmarks største bank følger altså nu i hælene på flere andre selskaber, herunder GN og ALK-Abelló, der ligeledes har opfordret sine aktionærer til at blive væk.

Der opfordres ligeledes til at stemme enten per brev eller fuldmagt, og fristen for at brevstemme er derfor forlænget frem til natten til tirsdag.

Aktionærer, der alligevel ønsker at deltage, anbefales at møde op uden ledsager, og forplejningen skæres ned til kun at tælle vand på flaske.

Virusudbruddet betyder også, at banken stiller med færre repræsentanter for at undgå smittespredning i ledelsen.

Til stede ved generalforsamlingen vil derfor være bestyrelsesformand Karsten Dybvad, næstformand Jan Thorsgaard Nielsen, topchef Chris Vogelzang og den midlertidige finansdirektør, Jacob Aarup-Andersen.

Danske Bank afholder sin generalforsamling næste uge - tirsdag 17. marts - i KB Hallen på Frederiksberg. Arrangementet starter klokken 15.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder