Danske Bank/fmd: Arbejder intenst på ny CEO - ikke mere at berette

Udgivet den 18-03-2019  |  kl. 15:53  |  
Arkiv: Foto

Hvis aktionærerne havde håbet, at Danske Bank ville sætte navn på sin nye administrerende direktør til mandagens årlige generalforsamling, blev de slemt skuffet.

Bestyrelsesformand Karsten Dybvad havde ikke meget nyt at fortælle om emnet i sin beretning om 2018 - udover at arbejdet fortsætter:

- Bestyrelsen arbejder intenst på at kunne ansætte en permanent CEO. Nærmere kommer jeg det ikke i dag, sagde han mandag foran de flere hundreder fremmødte aktionærer.

Danmarks største bank har været uden en permanent administrerende direktør, siden at Thomas Borgen fratrådte stillingen ved udgangen af september 2018.

Det skete oven på offentliggørelsen af Danske Banks interne undersøgelse af mistænkelige transaktioner i den estiske afdeling, som var afdækket af Berlingske.

Undersøgelsen konkluderede, at mindst 1500 mia. kr. var sendt igennem filialen i mistænkelige transaktioner, og at bankens ledelse havde siddet flere advarsler overhørig.

Siden Borgens fratræden har Jesper Nielsen, der var chef for Banking DK, været midlertidig administrerende direktør i banken.

Danske Bank havde en intern kandidat parat til at overtage direktørposten - Jacob Aarup-Andersen, bankdirektør og ansvarlig for Wealth Management. Men han blev vejet og fundet for let af Finanstilsynet. som mente, at han var for uerfaren.

Danske Bank trak herefter sin ansøgning til tilsynet tilbage, og processen med at finde en ny administrerende direktør fortsatte - det samme gjorde Jesper Nielsen i direktørstolen.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder