Danske investorer sælger ud af aktiefonde og søger mod obligationer

Udgivet den 14-10-2019  |  kl. 10:08  |  

Dystre vækstudsigter og en lurende handelskonflikt mellem USA og Kina har fået de danske investorer til at tage toppen af risikoen og søge efter mere sikkerhed.

I de første ni måneder af året er der blevet solgt ud af aktier og købt flere obligationer blandt investorerne i danske indeksfonde, viser tal fra Finans Danmark.

Der er solgt aktiefonde for 400 mio. kr., mens der er blevet investeret i obligationsbaserede fonde for 16,5 mia. kr., hvilket er fire gange så meget som i hele 2018.

- Der er ingen tvivl om, at uroen på de internationale kapitalmarkeder blandt andet forårsaget af eskalerende handelskrig og stigende usikkerhed om konjunkturudsigterne har fået danske investorer til at justere risikoprofilen, siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering & Opsparing.

- Det er forståeligt, at investorerne i lyset af de mere volatile markedsforhold vælger at satse på obligationer, som er en mere sikker investering, lyder det fra direktøren i en pressemeddelelse.

USA og Kina har haft en kontrovers på handelsområdet, stort set siden Donald Trump blev valgt i 2016, men fredag så det ud til, at de kom nærmere en løsning.

Her fortalte Trump nemlig, at de to lande er meget tæt på at nå til enighed om en afslutning på konflikten.

De to lande er nået frem til en vigtig "fase et" i deres handelsforhandlinger, lød det fra præsidenten, efter at parterne havde siddet ved forhandlingsbordet.

Det gav grønne tal på de amerikanske børser. Mandag samles lidt af den gode stemning op i Danmark, hvor C25-indekset ved 10-tiden stiger 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder