DNB Bank køber Carnegie for 12 mia. svenske kr.

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 08:02  |  

Den norske storbank DNB køber den svenske investeringsbank og kapitalforvalter Carnegie Holding af kapitalfonden Altor og minoritetsaktionærerne for en samlet pris på ca. 12 mia. svenske kr.

Prisen svarer omregnet til ca. 7,8 mia. danske kr.

- Transaktionen betyder, at Carnegie bliver en del af DNB-familien, hvor DNB's eksisterende Markets-aktiviteter vil blive omdøbt til DNB Carnegie efter transaktionens afslutning, fremgår det af en meddelelse mandag morgen.

Transaktionen forventes at blive gennemført i første halvdel af 2025 under forudsætning af myndighedsgodkendelser i de relevante jurisdiktioner.

Ved udgangen af september havde Carnegie 436 mia. svenske kr. under forvaltning inden for private banking og kapitalforvaltning, og i årets første ni måneder skabte selskabet et overskud på 535 mio. svenske kr., svarende til en egenkapitalforretning på 18 pct.

EN STÆRKERE NORDISK PLATFORM

DNB venter, at transaktionen vil bidrage positivt til koncernen og generere et afkast på investeret kapital på over 15 pct. på et fuldt integreret grundlag.

- Den primære værdidriver i transaktionen er de vækstmuligheder, der frigøres af en en stærkere kombineret nordisk platform og et forbedret kundetilbud, som forventes at generere størstedelen af transaktionsfordelene, skriver DNB i en meddelelse.

Ifølge administrerende direktør hos Carnegie, Tony Elofsson, har Altor i processen været meget opmærksom på at finde en ejer, der bedst kunne støtte Carnegie i denne næste fase.

FORTSÆTTER PRIVATE BANKING I DANMARK - UNDER NYT NAVN

- Jeg er glad for at kunne sige, at vi har fundet den perfekte partner i DNB. Vi supplerer hinanden med hensyn til geografi og produkter. Ved at kombinere vores styrker vil vi markant forbedre vores evne til at betjene kunder i hele Norden og tilbyde en bredere vifte af produkter, samtidig med at vi bevarer vores iværksætterånd og kundecentrerede fokus, siger han i meddelelsen.

Carnegie Private Banking, som vil skifte navn til DNB Carnegie Private Banking, vil fortsætte sine aktiviteter under DNB Carnegie Investment Bank-paraplyen i både Sverige og Danmark.

Og Carnegies datterselskab inden for kapitalforvaltning Carnegie Fonder vil blive drevet som et uafhængigt forvaltningsselskab under DNB Carnegie Holding, men vil bibeholde sit nuværende navn og brand.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯