DSV/SHB: Flere forskellige faktorer bag sænket anbefaling

Udgivet den 05-03-2019  |  kl. 12:31  |  

Finanshuset Handelsbanken Capital Markets sænkede mandag anbefalingen af aktien i den danske transportkoncern DSV, og i et notat tirsdag begrundes det mere negative syn på aktien med en kombination af flere forskellige faktorer.

- Det første er en lavere sandsynlighed for opkøb af det schweiziske selskab Panalpina, øget konkurrence, samt svagere udsigter for transportsektoren, skriver Handelsbanken efter sænkningen af anbefalingen til "reducer" fra tidligere "akkumuler" og kursmålet til 540 kr. fra 590 kr.

LAV SANDSYNLIGHED FOR ACCEPT AF BUD

I forhold til Panalpina afventes nu svar på DSV's revurderede bud på 180 schweizerfranc per aktie, men Handelsbanken sætter kun sandsynligheden for en accept af tilbuddet til 20 pct.

- Det skyldes, at Panalpinas gode resultater for 2018 samt de positive forventninger til 2019 har fået aktionærerne i Panalpina til at være henholdende i forhold til et salg. Derudover er et forslag om en ændring i stemmestrukturen til én aktie, én stemme, heller ikke til fordel for DSV's købstilbud, vurderer Handelsbanken.

KONKURRENCE FRA NYE SELSKABER

Endvidere peger banken på, at konkurrencen fra nye selskaber med fokus på onlineplatforme er en af de større trusler mod DSV's markedsandele. Her fremhæves et selskab som amerikanske Flexport, som er en ny spiller på markedet, og som for nyligt har fået en kapitalindsprøjtning på 1 mia. dollar fra diverse investeringsforeninger.

- Flexports fokus på opsætningen af en automatiseret onlineplatform, der tilbyder speditørerne et direkte link til fragtmænd, vurderes at være en reel trussel for DSV, skriver banken.

SVAG START PÅ 2019 PÅ MARKEDET

For det tredje peger Handelsbanken på, at markedet for luft,- og havtransport har haft en svag start på 2019.

- Dette er ligeledes blevet indikeret fra konkurrenternes regnskaber, som har vist et fladt luftmarked og et fald på 3 pct. på havmarkedet. Det får os til at sænke vores forventninger til volumenvæksten med 1-2 pct., skriver Handelsbanken.

DSV-aktien ligger tirsdag ved 12.20-tiden 0,5 pct. lavere i 556,80 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder