ECB's Kazimir ser vidtåben december-møde

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 14:26  |  

Den Europæiske Centralbank forbliver fleksibel før sit sidste møde i 2024, da den aftagende inflation bygger et solidt grundlag for flere rentenedsættelser.

- Vores beslutning om at sænke renterne i oktober lader mødet i december stående vidt åben, siger ECB-styrerådsmedlem Peter Kazimir i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

- Alle muligheder forbliver på bordet, fortsætter den slovakiske centralbankchef.

ECB sænkede renten for tredje gang i år i sidste uge, da en hurtigere afmatning inflationen gjorde det muligt for den at tilbyde støtte til regionens skrantende økonomi.

Selv om centralbankens embedsmænd ikke specificerede, hvornår eller hvor hurtigt låneomkostningerne vil blive reduceret herfra, satser investorerne på en byge af rentenedsættelser i de kommende måneder.

Tidligere mandag har også centralbankcheferne fra Litauen, Gediminas Simkus, og Letland, Martins Kazaks været på talerstolene, hvor de sagde, at renterne vil blive sænket yderligere, hvis den nedadrettede tendens for inflationen fortsætter.

Handlen med rentefutures peger mandag på en rentenedsættelse på 32,1 basispoint i forbindelse med rentemødet, der afsluttes den 12. december.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  Eurozonen❯