Mandagens obligationer: Betragtelig stigning over dagen

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 17:24  |  

En jævn rentestigning over dagen blev resultatet af mandagens obligationshandel, og for den tiårige toneangivende danske statsobligation blev facit en rente på 2,13 pct.

Det var betragtelige 10 basispoint højere end renteniveauet ved dansk børslukketid fredag i sidste uge, som bød på et rentefald på 4 basispoint.

Kalenderen bød ikke på tunge nøgletal og på aktiemarkedet var udviklingen til den sure side.

Det altafgørende tema for obligationshandlerne er fortsat centralbankernes gøren og laden i de kommende måneder. I sidste uge sænkede Den Europæiske Centralbank (ECB) atter renten, og her virker konsensus stadig overbevist om en fortsat vej mod en fuld normalisering af renterne på lavere niveauer.

Men i USA har konsensus flere gange vaklet frem og tilbage, og der synes stadig ikke at være enighed om, hvor det ender henne for centralbanken i verdens største økonomi, Federal Reserve.

Fra morgenstunden fik handlerne en opgørelse af producentpriserne i Tyskland i september. Den viste på årsbasis et fald på 1,4 pct. mod en ventet tilbagegang på 1,1 pct. blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Også på månedsbasis var der tale om et større fald end ventet, og dermed sendes der endnu et signal om, at inflationen efterhånden er under kontrol i Europas største økonomi.

Siden skuffede de ledende indikatorer i USA med et fald på 0,5 pct. i september mod et ventet minus på 0,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯