EU/aktier: Fremgangen fortsætter efter kinesiske væksttal

Udgivet den 18-10-2013  |  kl. 13:07  |  

De europæiske aktiemarkeder ligger fredag eftermiddag med moderat fremgang for syvende dag i træk, hvilket er den længste række med stigning i år. Det sker efter Kinas økonomiske vækst accelererede for første gang i tre kvartaler. I Norge stiger Yara efter en bedre end ventet driftsindtjening og svenske SCA får også et solidt løft efter en bedre end ventet indtjening i regnskabet for tredje kvartal.

Dax-indekset stiger 0,2 pct. til 8828 og Ftse-indekset løftes 0,4 pct. til 6602. Det franske Cac-indeks ligger 0,5 pct. højere i 4261.

Yara stiger 2,4 pct. til 242,60 kr. efter den norske gødningskoncern har leveret en bedre end ventet driftsindtjening i regnskabet for tredje kvartal, imens bundlinjen er svagere end ventet. Finanshuset JPMorgan hæfter sig ved et stærk salg i Brasilien samt betryggende volumen inden for high-end NPK-gødning samt at nitratprodukterne øgede marginerne til over estimaterne. Finanshuset vurderer også, at fokus nu vil være på den kinesiske eksportstrategi og efterfølgende pristrends.

SCA stiger 5,5 pct. til 171,20 skr. efter den svenske producent af hygiejneprodukter såsom Libresse har fremlagt regnskab for tredje kvartal, hvor driftsindtjeningen og indtjeningen efter skat overrasker positivt, mens omsætningen er en spids under analytikernes forventninger. Fiansnhuset Nomura pointerer, at resultatet er drevet af bedre end ventet marginekspansion inden for papirprodukter herunder toiletpapir, køkkenrulle og papirservietter og skovprodukter.

Den franske kosmetikgigant L'Oreal stiger 2,5 pct. til 126,20 euro efter finanshuset Goldman Sachs har tilføjet aktien til sin conviction buy-liste efter den seneste underpræstation. Goldman Sachs hæfter sig ved den høje eksponering mod vækst, den dominerende markedsposition samt bruttomarginalerne, der gør selskabet til et af de bedst positionerede selskaber inden for europæiske forbrugsvarer.

Den finske FLSmidth-mineudstyrskonkurrent Outotec ligger fredag formiddag med et fald på 2,7 pct. i 8,00 euro efter en løftet og en sænket anbefaling samt en række sænkede kursmål. Det kommer i kølvandet af torsdagens kursmæssige nedtur på 15,5 pct. efter regnskabet for tredje kvartal, der også bød på en nedjustering af forventningerne til salget og EBIT-marginen. Det finske finanshus Evli har sænket anbefalingen på Outotec-aktien til akkumuler fra køb, mens kursmålet bliver skåret med 3 euro til 9 euro. Det svenske finanshus SEB Enskilda har til gengæld hævet anbefalingen til hold fra sælg.

Anglo American falder 1,4 pct. til 1531,5 pence efter det britiske mineselskab har aflagt produktionsopdatering for tredje kvartal, hvor divisionen Kumba Iron Ore, hvor Anglo American ejer 70 pct., viste et fald på 24 pct. til 9,5 mio. ton grundet lavere produktion ved Sishen-minen.

Kinesisk BNP for tredje kvartal steg med 7,8 pct., hvilket var på linje med analytikernes forventninger. Det er dog en fremgang fra stigning i andet kvartal på 7,5 pct. I første kvartal var stigningen på 7,7 pct. og i fjerde kvartal 2012 var den på 7,9 pct.

Udgivet af: Aktiefokus

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Kinesisk medvind trak Moncler op og Stoxx 600 i rekord
17:03 Fredagens aktier: Lunkne forventninger til Novo trak C25 i rødt
17:01 Fredagens obligationer: Nyt om inflationen i Europa og USA sendte renten ned
16:53 Trump lover at samarbejde med Ukraine og Rusland om at slutte krig
16:15 Bavarian får sænket kursmålet til 260 kr. fra 300 kr. hos Nykredit
16:03 USA: Michigan-indekset steg mere end ventet i september
15:41 USA/åbning: S&P 500 tilbage på rekordsporet efter afdæmpede prisstigninger
15:35 Svigt hos skattevæsenet får rolle i straffesag om udbytteskat
15:26 USA/BI: Nye inflationstal retfærdiggør Federal Reserves store rentenedsættelse
14:27 Lundbeck vil forstå kronisk nervesygdom bedre med nyt studie
14:25 USA/tendens: Beskedne fald i sigte efter ugens tredje rekord
13:27 Skako-kontrakt endelig bekræftet af marokanske OCP
13:25 Europa/aktier: Moncler anfører Stoxx 600 på rekordkurs
12:58 Novo sendt til bunds af JPMorgan: Analytikere ser risiko for Wegovy-skuffelse
12:21 KORR: LVMH knytter bånd til Moncler og sender aktien til vejrs
12:16 LVMH knytter bånd til Moncler og sender aktien til vejrs
12:05 Obligationer/middag: Pænt inflationsdyk i Europa tynger renten inden nyt fra USA
11:52 Aktier/middag: Kinesisk medvind til Carlsberg trumfes af tungt fald i Novo
11:15 Lave inflationstal fra Frankrig og Spanien øger væddemål på rentenedsættelse i oktober
11:11 Alm. Brand udpeges som muligt opkøbsmål for Gjensidige af Danske Bank