Europa/aktier: Ambu tog toppen i grønne aktiemarkeder

Udgivet den 15-04-2019  |  kl. 17:50  |  

Gode nyheder fra USA fik danske Ambu til at toppe både på det danske aktiemarked og de europæiske aktiemarkeder.

Herhjemme sluttede selskabet som den mest stigende aktie i C25-indekset, og det samme var tilfældet i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som samlet gik op med 0,1 pct.

Kursstigningen på 7,4 pct. til Ambu skyldtes nye foreløbige resultater fra en amerikansk undersøgelse, der indikerer, at smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er højere end forventet.

Analyserne af årsagen til resultaterne er i øjeblikket på vej, men nogle af de faktorer, der kan spille en rolle, er beskadiget udstyr og fejl i rengøringsprocesserne. Nyheden bringer fokus på potentialet for de duodenoskoper til engangsbrug, som Ambu har under udvikling.

Næststørste stigning i Stoxx 600-indekset tilfaldt den tyske-spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa, der steg 3,9 pct. Det fulgte, efter at Deutsche Bank indledte dækning af aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 16,80 euro.

Herudover valgte svenske Vattenfall det tyske-spanske selskab som leverandør af vindmøller til en række projekter i Nordsøen.

Også Norsk Hydro, der producerer aluminium, havde en fin mandag med en kursstigning på 3,3 pct. Selskabet kunne fortælle, at en genoptagelse af driften på fabrikken Alunorte i Brasilien er kommet et skridt nærmere efter en høring ved en brasiliansk domstol.

- Selv om en endelig beslutning fra domstolen fortsat udestår, ser de umiddelbare forudsætninger for en positiv afgørelse ud til at være på plads, efter at en tredjepart har bekræftet to allerede fremlagte konsulentrapporter om, at en genoptagelse af driften er tryg ud fra et miljøperspektiv, skriver DNB Markets i et notat ifølge mediet Hegnar.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
14:29:06

 
6,75%
 
14:29:06

 
1,87%
 
14:29:06

 
1,68%
 
26/06/19

 
-1,25%
 
14:29:06

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder