Europa/aktier: Flirter med rekord inspireret af fremgang for Nvidia

Udgivet den 22-02-2024  |  kl. 13:10  |  

Inspireret af et positivt overraskende regnskab fra den amerikanske chipproducent Nvidia onsdag aften flirter de europæiske aktiemarkeder torsdag med rekordniveauet i 495,46 for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som blev nået i januar 2022.

Indekset ligger torsdag middag 0,8 pct. højere i 494,93, men hen over formiddag har indekset været i plus på 1 pct. i 495,81.

Især de europæiske teknologiaktier rider højt på dønningerne fra Nvidia-regnskabet, der i det amerikanske formarked stiger 13,5 pct., og det samlede teknologiindeks i Stoxx 600 ligger torsdag middag 3,0 pct. højere.

På selskabsplan ses plus på 11,4 pct. til den hollandske BE Semiconductor Industries, som producerer udstyr til chipproduktion, og som støttes selskabsspecifikt af rapportering af efterspørgsel efter AI-relateret produktionsudstyr, som overgik selskabets egne forventninger i fjerde kvartal.

Øverst i indekset stiger det britiske medicinalselskab Indivior, 15,7 pct. Selskabet har fremlagt regnskabstal, som overrasker positivt på både top- og bundlinje i fjerde kvartal.

Indivior har følgeskab af tyske Gerresheimer, som stiger 13,3 pct. Industriselskabet, som leverer beholdere til medicinalindustrien, har fremlagt regnskab, som ligger tæt på estimaterne, men forventningerne til 2024 er ifølge analysehuset Jefferies opmuntrende.

I bunden af Stoxx 600-indekset taber danske ISS 9,0 pct. efter et blandet regnskab, som var krydret med aktietilbagekøb, men som også varsler skuffende cashflow i 2024.

Schweiziske Nestle tynger også det europæiske indeks med et minus på 4,7 pct. efter rapportering af marginalt lavere organisk salgsvækst end ventet som resultat af, at prisstigninger har fået kunderne til at foretrække konkurrende leverandører.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder