Europa/aktier: Pandora glimter i europæisk blodbad

Udgivet den 11-10-2018  |  kl. 13:54  |  

De europæiske aktieindeks er malet med en mørkerød pensel torsdag middag, efter at investorerne har søgt mod sikre havne i form af statsobligationer.

Smykkeselskabet Pandora gør sig dog positivt bemærket i det store fælleseuropæiske Euro Stoxx 600-indeks med en topplacering, mens indekset falder med 1,7 pct. til det laveste niveau siden januar 2017.

Pandora stiger 6 pct. på baggrund af rygter i markedet, der peger på, at smykkeselskabet er i færd med at søge rådgivere til et eventuelt frasalg af forretningen.

Ifølge mediet Insidebusiness har Pandora hyret britiske Rothschild som rådgiver. Selskabet skal hjælpe Pandora med at vurdere eventuelle tilbud fra kapitalfonde, der søger at købe selskabet billigt, efter at aktien er faldet tungt gennem de seneste to år.

Der er heller ikke meget andet på selskabsfronten, som kan trække indekset op, da kun 42 selskaber ud af 600 præsterer fremgang. Det er stigende renter samt frygt for en eskalerende handelskrig, som har skabt uro på de globale aktiemarkeder.

Værst ser det ud for de oliebaserede aktier, som falder 2,9 pct., stærkt efterfulgt af den finansielle sektor. Oliepriserne følger op på gårsdagens fald, og en tønde Brent-olie koster torsdag 81,73 dollar per tønde, hvilket er det laveste i to uger.

Den finansielle sektor er tydeligt presset af de stigende renter, og den bakker med 2,6 pct. ved middagstid.

- Forskellen mellem amerikanske og europæiske aktier er ikke en tilfældighed. Vi mener, at for at dette billede skal vende sig til fordel for Europa, er vi nødt til at se en gradvis stigning i obligationsrenterne ledsaget af tegn på, at økonomien ikke er på vej mod en opbremsing samt lavere politiske risici, siger Patrick Moonen, strateg hos hollandske NN Investment Partners, ifølge Reuters.

Det britiske FTSE 100-indeks falder 1,7 pct., og den tyske DAX bakker også med 1,2 pct. Der er dog medvind til den tyske kemigigant Bayer, som præsterer en andenplads i det fælleseuropæiske indeks med en stigning på 4,7 pct. efter en positiv nyhed fra Monsanto-sagen.

Monsanto, som ejes af Bayer, har vundet en foreløbig afgørelse i en erstatningssag til en landmand, der angiveligt fik kræft af midlet Roundup. Dommeren overvejer angiveligt en ny retssag, skriver Bloomberg news.

Den britiske boghandelskæde WH Smith rammer bunden af det fælleseuropæiske indeks med et fald på 13,4 pct, hvilket er det største fald siden juni 2016 for aktien. Det kommer, efter nyheden om at firmaet vil lukke en række butikker, samt at det nedjusterer forventningerne til året.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder