Europa/aktier: Panik over brexit og handelskrig sender markedet i rødt

Udgivet den 23-05-2019  |  kl. 12:59  |  

Der er rødt over hele linjen blandt de europæiske aktier torsdag over middag, hvor samtlige af de større toneangivende indeks på kontinentet er i kraftigt bakgear.

Det altoverskyggende tema er fortsat handelskrigen mellem USA og Kina, der igen eskalerede onsdag, hvor det kom frem, at amerikanerne tygger på at forbyde handel med fem kinesiske teknologiselskaber for at beskytte amerikanske interesser.

Dermed blev stemningen igen forværret, efter at USA's præsident, Donald Trump, ellers tidligere på uge lagde op til at udskyde forbuddet mod samhandel med Huawei.

Samtidig er der ingen udsigt til bedringer i brexit-problematikken, hvor den britiske regering torsdag har udskudt afstemningen om den reviderede brexit-aftale.

I London falder FTSE 100-indekset med 1,5 pct., og i Frankfurt går DAX-indekset 1,8 pct. tilbage. CAC 40 i Paris dykker ligeledes med 1,8 pct., og det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder 1,5 pct.

Blandt enkeltaktierne falder postselskabet Royal Mail med 9,2 pct. til 201,50 pence. Aktien har været i kraftig modvind på det seneste, men fik lidt genrejsning onsdag oven på et årsregnskab for 2018/19, der lettede bekymringerne en smule.

Set over hele 2019 er Royal Mail faldet med små 26 pct.

På den positive side stiger britiske Merlin Entertainments, der driver forlystelsesparker - og herunder en stribe Legoland-parker - med 6,2 pct. til 353,10 pence.

Det sker, efter at storaktionæren Valueact Capital ifølge Bloomberg News har opfordret selskabet til at overveje at finde en ny ejer og gå efter en afnotering fra børsen.

Ifølge Valueact, der sidder på godt 9 pct. af aktiekapitalen i Merlin Entertainments, kan der tiltrækkes bud, der er markant højere end den værdi, som aktiekursen afspejler.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder