Europa/aktier: Tysk kemikaliekoncern stryger op efter købstilbud

Udgivet den 01-10-2024  |  kl. 13:48  |  

Den tyske kemikaliekoncern Covestro har fået et købstilbud, der sender aktien op blandt de mest stigende i Europa tirsdag.

Nærmere bestemt stiger aktien 3,7 pct. til 58,02 euro, mens det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks henter 0,3 pct.

Det er Abu Dhabi National Oil Company, Adnoc, der har budt 62 euro per aktie for selskabet. Det svarer til en aktieværdi på 11,7 mia. euro, eller 87 mia. kr.

Hvis aftalen kommer i hus, vil det være det største mellemøstlige opkøb af et europæisk firma, skriver Bloomberg News.

Buddet på 62 euro svarer inklusive gæld til en enterpriseværdi på 14,7 mia. euro, eller 110 mia. kr. Yderligere er buddet 54 pct. over kursen den 19. juni 2023, der var dagen før, de første rygter om opkøbsinteressen dukkede op.

Det seneste bud på 62 euro per aktie er mere end 10 pct. over mandagens lukkekurs i 55,94 euro, der kom i kølvandet af et plus på 1,9 pct. på dagen.

I modsatte ende er det danske A.P. Møller-Mærsk, der agerer dødvægt som den mest faldende aktie i det europæiske indeks. B-aktien smider 5,3 pct. til 10.660 kr.

Det sker, efter at der er udbrudt havnestrejke i USA, hvilket ellers ofte har positiv afsmitning på rederierens indtjening. Forventningen om strejken har da også sendt aktien op de seneste dage, men tirsdag er gassen gået af ballonen.

Strejken i havnene fra Houston til Miami samt New York-New Jersey kan skabe store huller i forsyningskæderne, og kan også få betydning for fragtrater i Europa og Asien.

Blandt de nationale indeks stiger både FTSE 100 i Storbritannien og DAX i Tyskland med op mod 0,5 pct., mens stemningen i Frankrigs CAC 40 er let negativ.

De franske aktier fortsætter med at hænge i bremsen, inden landets premierminister, Michael Barniers, tirsdag eftermiddag holder tale, hvor der kan blive afsløret en ekstraskat til virksomheder med en omsætning på mere end 1 mia. euro, som avisen Le Monde beskrev over weekenden.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder