Europa/lukning: Banker flød oven vande i tynget europæisk marked

Udgivet den 31-01-2023  |  kl. 17:58  |  

Råvareaktier var hårdt ramt på aktiemarkedet tirsdag, hvor stemningen var negativ forud for vigtige nøgletal, regnskaber og rentemøder i ugens løb.

Finansaktierne flød dog oven vande, da de nød godt af solide regnskaber fra selskaber som Unicredit og Swedbank, der smittede af på sektoren.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte dagen med et fald på 0,6 pct., hvor råvaresektoren var med til at trække ned med 1,2 pct., mens bankerne i den modsatte ende viste et plus på 0,6 pct.

Som den mest faldende aktie endte den tyske forsvarsindustrikoncern Rheinmetall i bunden af indekset med et minus på 5,8 pct. på børsen i Frankfurt.

Det skete efter nyheden om, at selskabet planlægger at udstede usikrede konvertible obligationer for 1 mia. euro, der skal udløbe i 2028 og 2030. Pengene fra obligationsudstedelsen skal blandt andet være med til at finansiere opkøbet af Expal Systems, der blev annonceret i november sidste år.

I toppen af indekset steg den italienske storbank Unicredit 12,3 pct. efter sit regnskab for fjerde kvartal.

Her var banken hjulpet af bedre end ventede nettorenteindtæger og handelsindtægter.

De samlede indtægter endte i fjerde kvartal på 5,72 mia. euro, hvor analytikere ifølge Bloomberg News ventede 5,15 mia. euro.

Udsigterne for indtægterne i år på over 18,5 mia. euro kan dog umiddelbart ikke tilfredsstille analytikerkorpset, der havde ventet 19,52 mia. euro.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯