Europa/lukning: Coronafrygt spillede lige op med positive regnskaber

Udgivet den 19-10-2020  |  kl. 18:00  |  

Pæne regnskabstal konkurrerede mandag om handlernes opmærksomhed med stadigt stigende smittetal og stadigt skrappere corona-restriktioner. Og målt på udviklingen i det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte rivaliseringen med et lille overtag for corona.

Indekset lukkede mandag eftermiddag i 366,4- eller 0,3 pct. lavere efter en ellers opløftende start.

Fornyet håb om en stimuluspakke til den amerikanske økonomi samt muligheden for udviklingen af en coronavaccine bidrog ifølge Reuters også til lidt ro i markedet.

Schweiziske Julius Baer Group leverede en af dagens positive indikationer om forbedring i overskuddet for årets første ni måneder efter øget kundeaktivitet og omkostningsreduktioner.

Julius Baer havde ved udgangen af tredje kvartal 413 mia. schweizerfranc under forvaltning mod analytikernes forventninger på 409 mia. schweizerfranc ifølge Bloomberg News.

Aktien steg 6,2 pct.

Som repræsentanter for finansaktierne, der var i en gunstig position i det mildt risikovillige marked, steg Credit Suisse 4,4 pct., og UBS gik frem med 3,0 pct.

Mere uheldigt udviklede dagen sig for den svenske forsvarsvirksomhed Saab, som i et tidligere end ventet regnskab for tredje kvartal rapporterede et uventet underskud på 663 mio. svenske kr. på driften mod et overskud på 518 mio. svenske kr. i samme periode sidste år.

Aktien faldt 14,3 pct. og landede allernederst i Stoxx 600-indekset.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder