Europa/lukning: Flotte jobtal tog pynten af aktierne

Udgivet den 05-08-2022  |  kl. 17:51  |  

En brølstærk amerikansk jobrapport rystede fredag de globale aktiemarkeder og sendte kurserne ned.

Den lidt paradoksale udvikling var et udslag af, at jobrapporten øger risikoen for nye aggressive renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank, der på de to seneste møder har hævet renten med 75 basispoint.

- Det er et blockbuster-nummer, som baner vejen for, at Fed fortsætter med de høgeagtige synspunkter, den har udtrykt for nylig. Jeg tror, at en rentestigning på 75 basispoint i september er mest sandsynlig, siger Dean Smith, chefstrateg hos FolioBeyond, til Reuters.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede 0,8 pct. lavere med det tyske konglomerat Rheinmetall, der blandt andet laver våben, helt i bunden.

Aktien dykkede 11,6 pct. efter sit kvartalsregnskab, der på overfladen var ganske pænt.

- Resultaterne ser solide ud, men svaghedstegn inden for salget af militært udstyr vil blive modtaget negativt, konstaterede Stifel-analytiker Alexander Wahl over for Bloomberg.

Blandt vinderne fredag huserede den tyske transportkoncern Deutsche Post DHL efter et stærkt regnskab for andet kvartal, hvor blandt andet fragtdivisionen trak en del af læsset.

Den samlede omsætning steg 23 pct. til 24 mia. euro, hvilket var over 2 mia. euro mere end ventet. Desuden steg driftsresultatet 12 pct. til 2,3 mia. euro, og slog ligeledes konsensus på 2 mia. euro med bred margin. Transportaktien steg 4,4 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯