Europa/lukning: H&M havde et es i ærmet og chipaktierne steg

Udgivet den 01-10-2020  |  kl. 17:54  |  

Flotte regnskaber fra blandt andet Hennes & Mauritz og chipproducenten STMicroelectronics blev torsdag belønnet med stigninger i et marked, der længe lå højere, men faldt lidt sammen ud på eftermiddagen. For det tyske marked blev det endda til et minus efter skuffende meldinger fra kemigiganten Bayer.

Det tyske DAX-indeks sluttede 0,4 pct. lavere, mens både det franske CAC 40 og det britiske FTSE 100-indeks steg 0,2 pct. Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks vandt 0,2 pct.

Blandt torsdagens store vindere var den svenske tøjkoncern Hennes & Mauritz, der allerede i midten af september kom med foreløbige regnskabstal for tredje kvartal, men alligevel formåede at overraske med sit endelige regnskab.

I de tre måneder frem til udgangen af august tjente H&M 2267 mio. svenske kr. før skat, mens selskabet i den foreløbige opgørelse fra 15. september havde estimeret resultatet til "cirka 2 mia. svenske kr."

Tøjkædens aktie steg lige over 6 pct.

Fremgang var der også til STMicroelectronics, der steg 7 pct. oven på en opjustering af salgsforventningerne, som hev hele chipsektoren med op. Hollandske ASM International, der laver chipudstyr, steg 7,6 pct., og Dialog Semiconductor lukkede 6,3 pct. højere. Næstbedst blandt Stoxx 600-aktierne gik det den tyske chipproducent Infineon, der endte 7,6 pct. højere.

Frankfurt-børsen var desuden leveringsdygtig i torsdagens bundskraber, da Bayer faldt 12,5 pct. efter en nedjustering.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder