Europa/lukning: Kina pressede humøret - bryggerikoncern brusede over

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 17:50  |  

Der var fald til de største europæiske aktieindeks mandag, hvor nervøsiteten fra weekendens demonstrationer i Kina smittede af på humøret i Europa.

Efter en dødsbrand i sidste uge har der været stigende protester mod nultolerancepolitikken over for covid-19, og det giver usikkerhed hos investorerne om, hvordan myndighederne fremover vil håndtere stigende smittetilfælde.

- Det er bekymringer over de stigende antal covid-tilfælde, og hvordan regeringen vil reagere. Vi er gået fra, hvad vi anså for at være en genåbning til sandsynligvis flere restriktioner, siger Matthew Miskin, investeringsstrateg hos John Hancock Investment Management, til Reuters.

- Hvis en af de største økonomier kommer off-line, vil det tynge den globale vækst. Det vil påvirke alle virksomheder på den ene eller anden måde, siger han.

Det britiske FTSE 100-indeks faldt 0,2 pct. mandag, franske CAC 40 bakkede 0,7 pct., og det tyske DAX-indeks faldt 1,1 pct.

Samlet faldt det brede Stoxx 600-indeks 0,7 pct.

På positivsiden skilte verdens største bryggeri, Anheuser Busch Inbev, sig ud med et plus på 3 pct. i Bruxelles, efter at JPMorgan løftede sin anbefaling af den aktie med to hak til "overvægt" fra "undervægt".

Værst gik det ud over tyske Brenntag, der opererer inden for kemisektoren, med et fald på 8,7 pct., da analytikere såede tvivl om planen om at købe den amerikanske rival Univar.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯