Europa/lukning: Ny optur med olieselskaberne i hopla

Udgivet den 25-03-2020  |  kl. 17:58  |  

De europæiske aktiemarkeder fortsatte onsdag tirsdagens positive tendens, efter at politikerne i USA onsdag morgen blev enige om en stor finanspolitisk hjælpepakke på 2000 mia. dollar.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg onsdag med 2,9 pct. Det tyske DAX-indeks endte 1,7 pct. højere, og det britiske FTSE-indeks lukkede med et plus på 3,5 pct.

- Det gamle ordsprog om, at når politikerne begynder at gå i panik, så kan du som investor begynde med at stoppe panikken. Der vil sandsynligvis komme flere vanskelige dage fremover. Men i sidste ende er de politiske svar, vi har set, så store og så bredt fordelt over hele verden, at de arbejder på at reducere volatiliteten og stabilisere markederne og lægge et ganske stabilt gulv, siger Graham Secker, der er europæisk aktiechef hos Morgan Stanley, til Bloomberg News.

ENERGISELSKABERNE FORTSATTE OPTUREN

Der var onsdag fortsat stor efterspørgsel efter de sønderbombede energiaktier, hvor britiske BP løftedes med 8,7 pct. og franske Total steg med 7,8 pct. Det skete efter tirsdagens stigning på henholdsvis 21,6 pct. og 15 pct.

Fremgangen kom efter voldsomme fald den seneste måned til olieselskaberne samt olieprisen, der har været hårdt ramt af, at flere regeringer indfører nedlukning for at begrænse coronasmitten, hvilket har sat et loft over olieprisstigningerne. Yderligere har priskrigen mellem Saudi-Arabien og Rusland også presset oliepriserne endnu længere tilbage.

Der var onsdag også god efterspørgsel efter bankaktierne, hvor franske BNP Paribas fortsatte opturen med en stigning på 8 pct. efter tirsdagens kursløft på 9,3 pct. Société Générale endte 11,4 pct. højere efter tirsdagens stigning på 12,7 pct.

THYSSENKRUPP VIL SKÆRE MEDARBEJDERANTALLET MED 3000

Thyssenkrupp steg 4,0 pct., efter at det tyske industrikonglomerat vil skære antallet af ansatte i ståldivisionen med 3000 frem mod 2026. Aktien var dog på et tidspunkt onsdag steget med mere end 20 pct.

Arbejdet med færre ansatte skal dog ske på en ansvarlig måde, og derfor vil der ikke være fyringer før 31. marts 2026, skrev nyhedsbureauet Reuters.

Den tyske kemikaliesektor hang onsdag i bremsen med fald til BASF på 2,0, mens Bayer med en slutspurt nåede at lukket i et lille plus på 0,1 pct.

Det skete, efter at finanshuset UBS vurderede, at den europæiske kemikaliesektors indtjening kan blive hårdere ramt end i 2009.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder