Europa/lukning: Rødt europæisk aktiemarked med fald i alle sektorer

Udgivet den 18-09-2023  |  kl. 17:51  |  

Det europæiske aktiemarked var mandag ramt af en rød bølge, og i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt alle 12 sektorer.

Ejendomssektoren faldt mest med 2,4 pct., og samlet faldt indekset 1,1 pct.

Den samme negative tendens gjorde sig også gældende for de andre europæiske indeks i London, Paris og Frankfurt, der faldt i niveauet 0,8 pct. til 1,5 pct.

I bunden af det brede Stoxx 600-indeks endte schweiziske Lonza, der har meddelt, at administrerende direktør Pierre-Alain Ruffieux vil forlade selskabet i slutningen af måneden midt i en udfordrende tid.

Det Basel-baserede selskab gav ikke nogen grund til den uventede afgang, skriver Bloomberg News, der pointerer, at aktien er faldet med cirka 10 pct. under Ruffieux' lederskab.

Lonza er leverandør til medicinal- og ernæringsvirksomheder og har joint venturet Bacthera sammen med danske Chr. Hansen, hvor der arbejdes på at bruge bakterier til at lave medicin.

Lonza-aktien faldt 14,5 pct. til 425,30 schweiziske franc.

Den franske storbank Société Générale lå også i bunden i Europa, efter at banken mandag præsenterede en ny strategi, hvori der sættes fokus på omkostningskontrol og opbygningen af en større kapitalbuffer.

Det vil dog ske på bekostning af omsætningsvæksten og rentabiliteten i banken, og det huede ikke ligefrem investorerne.

Planen blev fremsat af storbankens nye topchef, Slawomir Krupa, der overtog posten for fire måneder siden.

Bankaktien drattede ved lukketid 12,5 pct. til 23,17 euro på børsen i Paris.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder