Europa/lukning: Rentefald gav medvind til ejendoms og forsyningsaktier

Udgivet den 08-08-2022  |  kl. 17:55  |  

Ejendoms- og forsyningsaktier var mandag at finde i blandt toppen af de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor de især blev understøttet af rentefald.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt fredag med 0,8 pct. efter en betydelig bedre end ventet amerikansk arbejdsmarkedsrapport, der løftede renterne og forventningerne til den amerikanske centralbanks stramningscyklus.

Mandag fik investorerne igen blod på tanden og købte både obligationer og aktier, hvilket sendte Stoxx 600-indekset op med 0,7 pct.

Blandt ejendomsaktierne var der især efterspørgsel efter de svenske, hvor Wallenstam og Castellum løftedes med henholdsvis 5,5 og 4,0 pct.

Det hårdt pressede tyske forsyningsselskab Uniper steg med 5,3 pct.

Teknologiaktierne blev generelt også understøttet af faldende renter med et plus på 3,6 pct. til den hollandske betalingssoftwarekoncern Adyen.

I teknologisektoren tabte den hollandske mikrochipudstyrskoncern ASML med et fald på 0,1 pct. dog lidt højde, da den amerikanske grafikkortkæmpe Nvidia mandag eftermiddag nedjusterede sine forventninger til salg og bruttomargin i andet kvartal.

Detailsektoren havde også en god dag med plusser på 3,6 pct. til Hennes & Mauritz og 4,2 pct. til Inditex.

Siemens Energy tabte 0,9 pct., efter at energiudstyrskoncernen sænkede resultatforventningerne med henvisning til problemer hos datterselskaber Siemens Gamesa samt en restrukturering af den russiske forretning.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯