Europa/lukning: Stålproducent førte an i positivt marked

Udgivet den 22-11-2019  |  kl. 20:22  |  

Der var fredag grønne tal på tværs af de europæiske børser, hvor de ledende indeks i Frankrig, Storbritannien og Tyskland steg 0,1-1,2 pct.

Verdens største stålproducent, Arcelormittal, førte an i stigningen blandt de europæiske aktier i Stoxx 600-indekset med et plus på 6,4 pct. til 15,36 euro uden selskabsspecifikt nyt. Indekset steg 0,4 pct.

I toppen af det fælleseuropæiske indeks endte også norske TGS Nopec Geophysical, der er et konsulentfirma med ekspertise inden for geologiske undersøgelser og med kunder i olieindustrien.

Aktien steg 2,9 pct. til 262,40 norske kr., efter at selskabet fra morgenstunden kunne fortælle om et nyt projekt i Senegal.

I den anden ende af indekset endte fransk Edenred, der udbyder vouchers til produkter og ydelser, med et fald på 2,4 pct. til 45,48 euro.

Selskabet kunne fredag fortælle, at det torsdag blev ramt af et cyberangreb på sine informationssystemer. Omfanget af angrebet undersøges stadig, men Edenred oplyste, at der blev iværksat modforanstaltninger, da angrebet blev opdaget.

I bunden endte også den belgiske teknologivirksomhed Umicore med et kursfald på 4,2 pct. til 38,12 euro.

Citi løftede ifølge Bloomberg News sit kursmål for aktien til 40 euro fra 29 euro, men finanshuet konkluderede dog også i sin analyse, at der fortsat er udfordringer på markedet for bilbatterier, hvor konkurrencen ser ud til at intensiveres. Anbefalingen var "neutral".

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen

Relaterede nyheder