Europa/middag: Bankaktier i god gænge efter Fed-melding

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 12:54  |  

Bankerne viser gode takter torsdag middag på aktiebørserne i Europa efter gårsdagens meldinger fra den amerikanske centralbank, som godt nok som ventet sænkede renten, men også indikerede, at der ikke nødvendigvis skal forventes yderligere nedsættelser.

Samlet var indtrykket fra rentemøde i USA, at centralbanken ikke er alt for bekymret over udsigterne for økonomien, og udtalelserne fra Federal Reserve har nok dæmpet spekulationerne om, at også USA kunne have kurs mod negative renter - som vi kender fra ECB og herhjemme.

- Det er langt fra sikkert, at der kommer yderligere rentenedsættelser i år, siger strateg Carsten Mumm fra den tyske privatbank Donner & Reuschel til Investing.com.

Bankerne sukker som bekendt efter et højere renteniveau, så de kan få løftet deres rentemarginaler, så forhåbninger om, at renterne ikke nødvendigvis skal længere ned, kommer kærkomment.

I Europa stiger bankerne som sektor 1,9 pct. i det store Stoxx 600-indeks, som ved 12.30-tiden ligger 0,4 pct. højere. Der er tre spanske banker i top fem i sektoren med en stigning til Bankia på 6,6 pct., mens Caixabank og Banco de Sabadell begge stiger 4,1 pct.

Flere stålaktier har det derimod svært i torsdagens marked, efter at amerikanske U.S. Steel efter børslukketid i USA onsdag aften kom med skuffende forventningsmeldinger for tredje kvartal. I Europa falder Arcelormittal med 3,9 pct. og SSAB med 1,6 pct.

Helt i toppen af Stoxx 600 ligger det London-baserede børsmæglerselskab IG Group med en stigning på 8,5 pct., efter at selskabet har offentliggjort et overraskende positivt regnskab for første kvartal

Børsmæglerselskabet fremhæver gunstige markedsforhold i august og et øget antal aktive brugere som årsagen til resultatet og fastholder sin forventning til omsætningsvæksten i 2019/20 på 3-5 pct. årligt.

Den britiske detailkæde Next er omvendt kommet i modvind på børsen i London torsdag efter et varsel om en sløj start på efterårshandlen. Aktien falder med 3,5 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder