Europa/middag: Britisk bank tordner frem i røde aktiemarkeder

Udgivet den 28-11-2019  |  kl. 13:56  |  

Nye kurrer på tråden mellem USA og Kina er med til at tynge stemningen på de europæiske aktiemarkeder torsdag, hvor der er langt mellem de store selskabsspecifikke nyheder.

Torsdag eftermiddag falder det britiske FTSE 100-indeks 0,3 pct., det tyske DAX-indeks går tilbage med 0,4 pct., ligesom det franske CAC 40-indeks falder 0,2 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger desuden med et fald på 0,2 pct. torsdag.

Investorerne har blandt andet blikket rettet mod forholdet mellem USA og Kina, efter at USA's præsident, Donald Trump, har underskrevet en lov, der støtter demonstranterne i Hongkong.

Kinas udenrigsministerium har efterfølgende svaret tilbage, at det anser loven som en alvorlig indblanding i kinesiske anliggender, skriver Reuters.

De amerikanske bestræbelser er "dømt til at mislykkes", udtaler udenrigsministeriet og advarer også om, at Kina vil svare igen, hvis USA fortsætter med at blande sig.

Med andre ord ser de skrøbelige fremskridt i handelsforhandlingerne ud til at have lidt et knæk.

På selskabsfronten er der kommet et par regnskaber fra blandt andet svenske Elekta og britiske Virgin Money UK, som investorerne taget vidt forskelligt imod.

Svenske Elekta, som blandt andet laver strålebehandlingssystemer, dumper ned i bunden af det fælleseuropæiske indeks efter et fald på 4,9 pct. torsdag.

Torsdag morgen har selskabet offentliggjort sit endelige regnskab for andet kvartal af det skæve regnskabsår.

Omsætningen voksede i perioden til 3,71 mia. svenske kr. fra 3,33 mia. svenske kr. i andet kvartal sidste år. Samtidig kunne Elekta fortælle, at driftsresultatet var negativt påvirket af forsinkelser og valutamodvind.

Finanshuset Jefferies vurderer ifølge Bloomberg News, at selskabet kan stå foran flere nedpræciseringer, efter at selskabet allerede to gang i år har ændret forventningerne til driftsmarginen i en negativ retning.

I toppen af indekset har Virgin Money UK placeret sig efter en stigning på 19,7 pct. til selskabets aktie.

Den britiske bank offentliggjorde torsdag morgen sit seneste årsregnskab, og ifølge Bloomberg News fokuserer analytikerne på forbedringer af særligt på fremgang i selskabets rentemarginal og kapitalposition.

Virgin Money UK sløjfede også sit udbytte for året, men det var ifølge flere analytikere allerede ventet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder