Europa/middag: Ericsson skiller sig positivt ud i faldende Stoxx 600

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 12:48  |  

De europæiske aktiebørser falder onsdag for tredje dag i træk trods opløftende regnskaber fra store selskaber som Nestle og Ericsson. Der er fortsat stor fokus på de politiske forhandlinger i USA om en ny hjælpepakke, brexit-forhandlingerne samt nyt om coronapandemien, hvilket kan skygge for de generelt opløftende regnskaber.

- Regnskaberne har generelt været bedre end ventet, og forventningsmeldingerne har været en positiv overraskelse. Men der er andre elementer, der i øjeblikket spiller ind og kan have en større påvirkning på markedets udvikling end regnskaberne, siger strateg Patrick Moonen fra NN Investment Partners til Reuters.

Det brede Stoxx Europa 600-indeks ligger ved 12.45-tiden 0,7 pct. lavere. Her trækker aktien i den britiske guldproducent Centamin ned med et fald på 18,7 pct., efter at selskabet har meddelt, at det kommer til at producere mindre guld end ventet.

Selskabet regner med at producere mellem 400.000 og 430.000 ounce guld næste år, hvilket er væsentligt mindre end de godt 500.000 ounce, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

STÆRK INDTJENING HOS ERICSSON

Modsat ligger den svenske telenetværkskoncern Ericsson i toppen af indekset med en plus på 7,6 pct., efter at selskabet har leveret et stærkt regnskab for tredje kvartal. Den justerede driftsindtjening steg 38 pct. til 9,0 mia. svenske kr., hvilket er langt over analytikernes forventning på 6,44 mia. svenske kr.

Der er også kommet pæne tal fra den schweiziske fødevaregigant Nestlé, som i en markedsopdatering efter tredje kvartal opjusterede forventningerne til hele året. Den organiske salgsvækst blev i årets første ni måneder på 3,5 pct., hvilket er over selskabets egne indsamlede estimater på 2,8 pct.

Nestle-aktien startede dagen i plus, men den er siden faldet til negativt terræn og et minus på 0,3 pct.

LAVERE NEDSKRIVNINGER END VENTET

Svenske Handelsbankens indtægter var nogenlunde på niveau med forventningerne i tredje kvartal, hvor indtjeningen omvendt var presset af store restruktureringsomkostninger. Til gengæld trak det pænt op, at nedskrivningerne på udlån var langt under det ventede i markedet.

Handelsankens aktie ligger 0,7 pct. lavere.

Derimod stiger Storebrand med 3,7 pct., efter at den norske finanskoncern, der tilbyder livsforsikring, skadesforsikring, kapitalforvaltning og bank for privatkunder, har leveret en langt bedre end ventet indtjening i tredje kvartal.

Aktien i det hollandske rekrutteringsselskab Randstad stiger desuden 7 pct. efter et kvartalsregnskab med et mindre omsætningsdyk samt en bedre bruttomarginal end ventet.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder