Europa/middag: Lille stigning efter rentemødereferat og Kina-nyt

Udgivet den 18-08-2022  |  kl. 14:04  |  

De europæiske aktier ligger torsdag med mindre stigninger efter onsdagens rentemødereferat fra USA samt udsigt til mere finansiel hjælp til den haltende kinesiske økonomi.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger torsdag eftermiddag med en stigning på 0,3 pct.

Onsdag aften var opmærksomheden på referatet fra det seneste rentemøde i USA, der viste enighed blandt embedsmændene om at fortsætte den aggressive bekæmpelse af inflationen, men der var også en dueagtig hældning, da nogle så risiko for en for hurtig stramning.

- Implicit er der nogle risici for, at Fed gør for lidt med hensyn til pengepolitiske stramninger, siger Silvia Dall'Angelo, seniorøkonom hos Federated Hermes, ifølge Bloomberg News.

Hun advarer dog mod at læse for meget ind i referatet, da centralbanken på det seneste rentemøde meddelte, at den nu vil være mere dataafhængig.

Der er lidt positivt nyt fra Kina, hvor et statsmedie meddeler, at lokalregeringer kan sælge obligationer for yderligere 229 mia. dollar for at støtte den haltende økonomi og yderligere har Kinas præsident Xi Jinping også fortalt, at landet vil fortsætte med at åbne sin økonomi.

Aktierne i det hollandske it-selskab Adyen styrtdykker med 11 pct. på børsen i Holland og oplever det største fald i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 torsdag middag.

Aktien falder til det laveste niveau siden 2018, efter at selskabet, der blandt andet lave Netflix' betalingssystem, har skuffet med både omsætning og driftsindtjening målt på EBITDA.

Adyen er blandt andet ramt af en stigning på 47 pct. i driftsudgifterne som følge af blandt andet en acceleration i ansættelserne samt højere rejse- og eventudgifter.

Nibe, som er en producent af blandt andet varmepumper og klimaanlæg, stiger torsdag middag 10 pct. efter et regnskab, der overgår analytikernes forventninger markant.

Varmepumpe- og klimaanlægproducenten fremhæver en stigning i salget i klimaanlæg-segmentet særligt i Europa, men også i USA.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯