Europa/middag: Stoxx 600 på vej mod bedste måned siden marts 2019

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 12:51  |  

Selvom det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, ikke gør meget væsen af sig tirsdag middag, er indekset på vej mod sin bedste måned i mere end to år.

Indekset ligger ved 12.30-tiden 0,1 pct. højere 359,95 og ser dermed ud til at slutte juni mere end 12 pct. højere. Dermed leveres den bedste måned siden marts 2019. Samlet er indekset i 2020 dog fortsat faldet godt 13 pct.

Stigningen i juni efter bunden i marts kommer i kølvandet af massive stimuluspakker og på ryggen af forhåbninger om, at en coronavirus-vaccine er på vej samt relativt færre corona-tilfælde i Europa.

De britiske aktier har en hård dag efter skuffende britiske BNP-tal. Den endelige opgørelse af BNP for første kvartal viste et fald på 2,2 pct., mens der var ventet et fald på 2,0 pct. i forhold til fjerde kvartal.

I Frankrig ligger aktierne stort set uændret, mens aktiemarkedet i Europas største økonomi, Tyskland, stiger 0,5 pct.

I toppen af det brede europæiske indeks ligger selskabet Smith Group, der blandt producerer og sælger udstyr til at scanne bagage og pakker i lufthavne.

Aktien stiger 7 pct.

Selskabet har offentliggjort et restruktureringsprogram, der fuldt implementeret vil give årlige besparelser på omkring 70 mio. pund fra 2020. Programmet vil samlet koste omkring 65 mio. pund, men vil allerede næste år give større besparelser end omkostninger ved at gennemføre det, oplyser selskabet.

Der er også britisk i bunden af Stoxx 600.

I bunden ligger byggekoncernen Redrow med et fald på knap 5 pct.

Selskabet har oplyst, at det vil nedskalere selskabets aktiviteter i London grundet effekten på byggeriaktiviteten som følge af coronasituationen.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder