Eurozonen/Sydbank: Opsvinget er truet på livet

Udgivet den 22-03-2019  |  kl. 10:56  |  

Opsvinget i Europa og Danmark virker efterhånden alvorligt truet på livet, efter at europæisk økonomi igen tabte momentum i marts.

Det er konklusionen i Sydbank oven på fredagens meget skuffende PMI-målinger over indkøbschefernes syn på aktiviteten i eurozonen, herunder Europas to store økonomier, Tyskland og Frankrig.

Især Markits tyske PMI-måling for industrien er en stor skuffelse. Den viser et fald til indeks 44,7 fra 47,6 i februar, og har dermed bevæget sig endnu længere væk fra det neutrale niveau på 50,0. Økonomer havde ifølge Bloomberg ventet en stigning til indeks 48,0.

- Det er faktisk den tyske industri, som ser absolut svagest ud. Her befinder PMI-tallet sig nu på niveauer, vi så, da den europæiske gældskrise rasede. Dengang satte det europæisk økonomi i stå, og det samme kan meget vel ske igen, vurderer Søren V. Kristensen, der er chefanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Især handelskrigen mellem USA og Kina og den forestående brexit kan have spillet ind og presset de tyske virksomheder. Det betyder dog også, at der er mulighed for en opblomstring, hvis kriserne løses.

- Det kan give håb om en bedring, for vi forventer, at vi i løbet af de kommende måneder vil få en afklaring på begge dele. Det kan igen løfte humøret og derefter væksten i Europa, skriver Søren V. Kristensen.

Usikkerheden er dog stor, og finansmarkederne har reageret ret så negativt på PMI-målingerne.

I Tyskland er det toneangivende aktieindeks, DAX, vendt fra et plus på 0,6 pct. til et minus på 0,6 pct. efter nøgletallet.

Euroen ligger desuden svækket mod dollar, og renterne falder på obligationsmarkedet, herunder den tiårige danske rente, der ligger 4 basispoint lavere end torsdag i bare 0,09 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Danmark❯  Eurozonen❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
21:10:02

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,48%
 
21:10:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder