Færinger kræver 1,5 mia. kr. i erstatning

Udgivet den 15-04-1998  |  kl. 09:37  |  

København--15. april--NetPosten--Færingerne vil kræve 1,5 mia. kr. i kompensation for tabet ved overtagelsen af Færøbanken. Det oplyser vicelagmand Eilif Samuelsen til Ritzaus Bureau.

Færøernes landsstyre indgiver en stævning til Østre Landsret inden sagen falder for forældelsesfristen d. 30. april.

- Vores oplæg kommer til at lyde på, at vi vil have halvanden mia. kr. i erstatning, og vi stævner alle tre instanser - altså både den danske stat, Finansieringsfonden og Den Danske Bank, siger vicelagmanden, der endnu engang beklager, at Færøerne bliver nødt til at rejse erstatningssag fremfor en forhandlingsløsning.

- Men vi kan jo ikke andet end stævne. Statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) har direkte to gange skrevet til landsstyret og påpeget, at det bliver nødvendigt for landsstyret at stævne, siger Eilif Samuelsen.

Færøernes Radio oplyser samtidig, at den danske stat vil afkræve Den Danske Bank mere end en halv mia. kr., da der bliver tale om en regressag. Ifølge Færøernes Radio agter Finansieringsfonden, der forvalter de milliarder, som færingerne har lånt til at redde deres banker, også at stævne Den Danske Bank - enten alene eller sammen med den danske stat.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder