Finansmarkederne reagerer behersket på uventet høje inflationstal

Udgivet den 12-03-2024  |  kl. 13:43  |  

Investorerne virker til at trække på skuldrene af eftermiddagens imødeset inflationstal for USA. Selv om prisstatistikken har overrasket negativt og vist let accelererende inflation står finansmarkederne i stampe.

Det danske aktieindeks C25 har endda rettet sig lidt til et fald på 0,2 pct. mod et minus på 0,3 pct. inden inflationstallene.

Den amerikanske S&P 500-future stiger 0,6 pct. mod et plus på 0,3 pct. inden tallene, mens euro ligger stort set uændret i 1,0933 dollar mod 1,0935 dollar inden tallene var kendt.

De amerikanske forbrugerpriser steg 3,2 pct. i februar i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en stigning på 3,1 pct.

Dermed accelererede inflationen mod forventning, da prisstigningstakten måneden før var på 3,1 pct.

Alligevel ændrer statistikken næppe det store her og nu for den amerikanske centralbank, vurderer Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit i en kommentar.

- Dagens inflationstal er - selvom de er lidt til den høje side - ikke desto mindre forenelige med, at Federal Reserve om nogle måneder kan begynde at sænke renten fra et ganske restriktivt niveau. Det var også det signal, som Federal Reserve formand, Jerome Powell, sendte, da han i torsdags gav sin halvårlige beretning til USA's Kongres, vurderer Frederik Engholm.

Kigger man på kerneforbrugerpriserne, der fraregner udviklingen i fødevare- og energipriser, steg de 3,8 pct. på årsbasis i februar. Også det var mere end de ventede 3,8 pct. blandt økonomer, men trods alt et fald fra 3,9 pct. i januar.

På månedsbasis steg kerneforbrugerpriserne med 0,4 pct. mod ventet 0,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  USA❯