Finanstilsynet vil politianmelde forsikrings- og pensionsselskabet

Udgivet den 11-06-2021  |  kl. 10:28  |  
Arkiv: Foto

Gravide kunder i forsikrings- og pensionsselskaber bliver ikke behandlet på lige fod med andre kunder, og det har ført til, at Finanstilsynet er på vej med flere politianmeldelser.

Codan, Topdanmark og AP Pension bekræfter alle over for Finanswatch, at de forventer at modtage en politianmeldelse.

Ifølge Forsikring & Pension har tilsynet sendt høringsskrivelser til en række selskaber om, at det vil indgive politianmeldelser for fejl i den sag om ligebehandling, der blev omtalt i medierne sidste år.

- Alle berørte selskaber har beklaget fejlen, rettet ind og ryddet op for at kompensere deres kunder. Anmeldelserne og spørgsmålet om en eventuel bøde er dermed det afsluttende kapitel i sagen, skriver Forsikring & Pension i en pressemeddelelser.

Brancheorganisationen oplyser, at "det var en omtalt sag sidste år, at nogle selskaber desværre ikke havde været tilstrækkeligt opmærksomme på rækkevidden af reglerne om ligebehandling af gravide."

- Som alle berørte selskaber har slået fast, er det en dybt beklagelig sag. I Forsikring & Pension har vi også en rolle som brancheforening i at informere og understøtte vores medlemmer. I sagen her kigger vi også indad, og jeg ønsker selvfølgelig, at vi havde gjort mere, siger administrerende direktør i F&P, Kent Damsgaard.

Forsikring & Pension har været i tæt dialog med de berørte selskaber, som har sat gang i et grundigt oprydningsarbejde for at kompensere kunder, som ikke har modtaget den behandling, de havde krav på.

Kent Damsgaard oplyser, at de berørte selskaber stiller sig til rådighed for myndighederne.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder