Flügger nedjusterer forventningerne til indtjeningen

Udgivet den 11-11-2022  |  kl. 08:25  |  
Arkiv: Foto

Malervarekoncernen Flügger nedjusterer forventningerne til 2022 og ser nu indtjening, EBIT, på 50-80 mio. kr. mod tidligere ventet 100-150 mio. kr. Det skyldes samfundsøkonomisk afmatning og stigende omkostninger.

Omsætningen ventes fortsat at lande på 2500-2700 mio. kr.

Det oplyser Flügger fredag morgen.

- I de første seks måneder af regnskabsåret (maj - oktober) har aktiviteterne i Polen og på de nordiske markeder været præget af en tiltagende samfundsøkonomisk afmatning. I perioden var kundemikset negativt påvirket af særligt aftagende salg til privatkunder, skriver selskabet.

Derudover ventes stigninger i priser på råvarer, energi samt distribution at udgøre ca. 120 mio. kr. i forhold til året før.

- De af Flügger gennemførte stigninger i salgspriserne har på den korte bane ikke været tilstrækkelige til at afbøde de stigende omkostninger, hvilket påvirker vores forventninger til indtjeningen i regnskabsåret, fremgår det af meddelelsen.

- Der er iværksat en række omkostningsbesparende initiativer, der delvis vil få effekt i indeværende og kommende regnskabsår. Derudover har forretningen stærkt fokus på salgspriserne og de volumenfremmende initiativer, lyder det videre.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Profit warning❯  Shares❯