Flügger sælger fra og reducerer som konsekvens forventningerne

Udgivet den 13-11-2023  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

Malervarekoncernen Flügger sælger sin 70 pct.-ejerandel i svenske Eskaro Group, der har aktiviteter i Estland, Letland, Finland, Rusland, Belarus og Ukraine. Køber er Flüggers nuværende minoritetspartner og Eskaro Groups stifter, Lassier Engineering.

Som konsekvens melder Flügger nye og lavere forventninger ud til regnskabsåret 2023/24.

- Vi har siden krigens begyndelse sagt, at Rusland og Belarus ikke længere er strategiske markeder for Flügger. Vi er derfor glade for, at vi har fundet en løsning, hvor Eskaro Group AB's stifter og minoritetsejer nu overtager det fulde ejerskab. Medarbejderne i de frasolgte enheder vil derfor også fortsætte som hidtil under kendt ledelse. Processen har været vanskelig, og vi er nu glade for at se fremad og fokusere på vores kernemarkeder og fremtidige strategi, siger administrerende direktør Sune Schnack fra Flügger i en meddelelse fredag aften.

Efter gennemførslen vil Flügger ikke længere have del i Eskaros aktiviteter i Rusland, Belarus, Estland, Letland og Finland. Flügger beholder aktiviteterne i Ukraine, hvor Flügger øger sin ejerandel til 80 pct., mens Eskaro Estland, som er ultimativt ejet af Lassier Engineering, vil eje de resterende 20 pct.

- Der vil ikke blive betalt nogen købesum af betydning som del af transaktionen, ligesom der ikke vil blive realiseret gevinster eller tab af betydning, ud over den oprindelige nedskrivning på aktiviteterne på 130 mio. kr. foretaget i regnskabsåret 2021/22, fremgår det.

Transaktionen påvirker Flüggers forventninger til omsætning og resultat for regnskabsåret 2023/24, hvor der nu ventes en omsætning på 2100-2200 mio. kr. og et driftsresultat, EBIT, på 55-75 mio. kr. Tidligere var der ventet en omsætning på 2500-2700 mio. kr. og et EBIT på 60-120 mio. kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Profit warning❯  Shares❯