FLSmidth/Sydbank: Minings modstandsdygtighed overrasker positivt

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 10:06  |  
FLSmidth

Meget af spændingen var taget ud af ingeniørkoncernen FLSmidths regnskab for andet kvartal, eftersom selskabet i slutningen af juli allerede havde løftet sløret for en del af tallene.

Overordnet endte resultatet efter skat faldt til minus 17 mio. kr. fra et overskud på 223 mio. kr. i andet kvartal sidste år, mens driftsresultatet (EBITA) endte på 131 mio. kr., hvilket var lidt over de ventede 115 mio. kr., men et stort fald fra 487 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Alligevel indeholdt det endelige kvartalsregnskab en række overraskelser - både af positiv og negativ karakter.

- Det, der overrasker positivt, er den stærke modstandsdygtighed i mining. Indtjeningsmarginalen er et stykke bedre end ventet, så der er altså en del modstandsdygtighed i den division over for de effekter, der har været fra covid-19, selv om det selvfølgelig har sat sit kraftige aftryk på ordreindgangen, lyder det fra Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

Dog ser det tilsvarende værre ud for FLSmidths anden division, Cement, hvor indtjeningen har taget nogle værre end ventede hug i kvartalet.

Driftsoverskuddet i miningdivisionen landede på 196 mio. kr. mod ventet 122 mio. kr. og 336 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år, mens cementdivisionen leverede et driftsresultat på minus 65 mio. kr. i andet kvartal.

Analytikerne havde her ventet et driftsresultat på minus 8 mio. kr. i divisionen

FOKUS PÅ FREMTIDSUDSIGTER

Når nu de overordnede tal var kendte på forhånd, noterer Mikkel Emil Jensen sig FLSmidths udmeldinger om fremtiden.

- De nævner, at de tidligere ventede en moderat genopretning i tredje kvartal, men at effekterne af pandemien ser ud til at vare ved længere end antaget, så først i slutningen af året kan de vente at se noget genrejsning, lyder det fra Mikkel Emil Jensen

Dog, vurderer han, er det værste formentlig overstået i andet kvartal, omend genopretningen går langsomt.

- Og den usikkerhed, der er hos kunderne, vil også i tredje kvartal have effekt. I særdeleshed i forhold til de ordre, de allerede har fået, hvor kunderne så ikke vælger at eksekvere på deres projekter og udskyder nye projekter, siger Mikkel Emil Jensen.

Ifølge aktieanalytikeren er det blot et spørgsmål om tid, før efterspørgslen vender tilbage, men det er på svært at spå om på nuværende tidspunkt. Derfor er FLSmidth heller ikke kommet med en ny prognose for resten af året.

Det bliver derfor noget, investorer og analytikere vil have stort fokus på, vurderer han.

- Telekonferencen bliver meget med fokus på forventningerne til fremtiden. Jeg tror hurtigt, at regnskabet får lidt en birolle i dag, for spændingen var taget lidt ud. Derfor er der forventningerne, der bliver afgørende, lyder det fra Mikkel Emil Jensen.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder